Co byste chtěli vědět půl roku před vaší svatbou

Svatba je projekt. A to poměrně velký projekt. Říkám to často, říkám to všem. 🙂 Prošla jsem už snad všemi druhy svateb – od malinkých intimních až po obrovské svatby se stovkami hostů. Chcete nějaké tipy? Tady jsou.

První dotaz, který ode mě uslyšíte, bude pravděpodobně: „Máte agenturu nebo si svatbu chystáte sami?“. Podle toho se totiž odvíjí množství starostí a radostí, které vás během příprav vaší svatby čekají. 

 

Některé základní věci, na které je dobré se soustředit, najdete níže:

 

Místo svatby

Skvělé je najít místo, ke kterému máte nějaký vztah. Čím více vybavené bude, tím méně starostí s organizací zbyde na vás. Naopak pokud toužíte po tom si svatbu zařídit co nejvíce po svém, nejvíce volnosti najdete na místech, která jsou méně vybavená. Můžete si dovézt nábytek i nádobí podle svého gusta, stejně tak zvolit catering dle Vaší chuti. Ale ano, to vše si budete muset zařídit – téměř bez práce to bude s agenturou, s partou kamarádů to zvládnete taky, a bude to zábava.

 

Termín svatby

Od data svatby se odvíjí naprosto všechno – volné kapacity dodavatelů i dovolená vašich rodičů, kteří nesmí na svatbě chybět. Romantické by bylo mít svatbu ve výročí seznámení, realita bývá o něco pragmatičtější – musíte prostě skloubit volné termíny těch dodavatelů, které na své svatbě chcete. Pokud to jde, neváhejte, a klidně se jim ozvěte i rok dopředu. Ale nezoufejte, někdy se volný termín objeví třeba i pouhého čtvrt roku před plánovaným datem svatby.

 

Catering

Jídlo je základ, opravdu. Zní to možná jako klišé, ale v praxi to tak prostě je. Hosté budou vzpomínat na krásnou nevěstu a vynikající jídlo, proto tento bod doporučuji nepodcenit. Stejně jako přizpůsobení menu různým požadavkům hostů – věřte, že je opravdu důležité, aby vegani nebo vegetariáni měli na výběr po celý svatební den plnohodnotné jídlo. Pokud zvolíte raut, pestrou skladbu jídel tak nabídnete úplně bez problému.

 

Na co ještě nezapomenout:

Je toho opravdu spousta, některé věci – jako třeba svatební šaty nebo oznámení – jsou docela zřejmé, některé trochu méně – kolik kytek a komu se má dávat, komu z dodavatelů nabídnout jídlo a další. 

Pokud tápete a svatbu si zajišťujete sami, možná by vám pomohlo využít konzultaci u svatební agentury, která vás přípravami provede během jedné schůzky a předá vám i kontakty na osvědčené dodavatele.

A já, s čím budu umět, také moc ráda poradím.

svatební tipy, krásná svatba, malá svatba, svatební party, vydařená svatba, nevěsta, družičky, svatební fotograf svatební tipy, krásná svatba, malá svatba, svatební party, vydařená svatba, nevěsta, družičky, svatební fotograf

svatební tipy, krásná svatba, malá svatba, svatební party, vydařená svatba, nevěsta, družičky, svatební fotograf

sdílejte:

Kategorie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zavřít

Všechny možnosti focení na jednom místě

Portrétní focení, párové i rodinné. Svatební a brandové. Těmto odvětvím fotografie se s láskou věnuji. Nabízím různé balíčky - jejich kompletní přehled si můžete stáhnout tady.

PF

Web s láskou vytvořen od LUCIE S.  I  GDPR  I  SITE CREDIT

Všechny možnosti focení na jednom místě

Portrétní focení, párové i rodinné. Svatební a brandové. Těmto odvětvím fotografie se s láskou věnuji. Nabízím různé balíčky - jejich kompletní přehled si můžete stáhnout tady.

PF

Web s láskou vytvořen od LUCIE S.  I  GDPR  I  SITE CREDIT

soubor ke stažení zde